K A N G E N

Karya Supriya, S.Pd

rembulane gede bunder kepleng kadyo roso tresnaku marang sliramu wong ayu,

rembulane ndadari sore mau sajak sumringah kadyo pasuryanmu,

langit terang makantar-kantar

lintang-lintang gegojekan nambah roso seneng atiku

sanadyan sliramu ora ono neng sandingku

tak tunggu pawartamu ing wengi iki

sakecap unimu dadi tentrem atiku

nanging jebol kanti saiki tak anti-anti

ora ono kabar kapungkasane

opo sliramu wis lali tenan duh wong ayu,

aku kangen sliramu awan bengi tak impi-impi

duh wong ayu,

leganono atiku sakecap unimu dadi tentrem atiku

Puisi Jawa

Post navigation


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *